Zwarte badkamers worden steeds populairder. Vooral zwarte accenten, zoals kranen, worden vaak aan de badkamer toegevoegd. Omdat zwart zo’n donkere kleur is vinden mensen het vaak spannend om voor een zwarte badkamer te kiezen. Maar je kunt op vele manieren een zwarte badkamer samenstellen, waardoor de badkamer helemaal niet te donker of te druk oogt. Ben je benieuwd hoe? We geven je inspiratie voor het samenstellen van een zwarte badkamer.

Mogelijkheden van een zwarte badkamer

Wanneer je voor een zwarte badkamer kiest kun je op vele manieren zwart toevoegen aan de badkamer. We hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

1. Zwarte tegels

Misschien zijn zwarte tegels niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een zwarte badkamer gaat samenstellen. Maar met zwarte badkamertegels kun je een hele chique en stijlvolle ruimte creëren. Je hoeft natuurlijk niet de hele ruimte te bekleden met zwarte tegels, maar kunt dit combineren met andere kleuren. Zo voorkom je dat de badkamer net wat te donker wordt.

2. Zwart sanitair

Een andere, ook wat gewaagde, manier om zwart toe te voegen aan je nieuwe badkamer is om te kiezen voor zwart sanitair. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwarte kranen, een zwarte wastafel of waskom en een zwart toilet. Misschien vind je in eerste instantie het wat veel om al het sanitair in een zwarte kleur toe te voegen. Maar het voordeel is wel dat je hiermee eenheid creëert, wat weer voor rust in de ruimte kan zorgen.

3. Zwarte meubels

Wanneer je zwart graag op een wat meer subtiele manier toe wil voegen aan je zwarte badkamer, kun je ook voor zwarte meubels kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kolomkast of de onderkast van het badmeubel. Dit is net wat minder opvallend dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld zwarte tegels.

4. Zwarte accessoires

De meest subtiele manier om zwart terug te laten komen in de badkamer is om te kiezen voor zwarte accessoires. Je kunt hierbij denken aan de wat grotere elementen, zoals een badkamerspiegel. Maar je kunt het natuurlijk ook op hele subtiele wijze doen door te kiezen voor zwarte handdoekhaakjes, toiletaccessoires of een zeeppompje.

Voor hoeveel zwart kies jij?

Als je een zwarte badkamer gaat samenstellen hoef je dus niet alle elementen in het zwart te kiezen. Je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel zwart je in de badkamer terug laat komen. Wanneer je bijvoorbeeld een hotel chique badkamer wil creëren kun je kiezen voor zwarte tegels en zwart sanitair en dit combineren met lichtere meubels en accessoires. Wanneer je graag een wat lichtere ruimte wil samenstellen kun je kiezen voor een combinatie van zwarte meubels, zwart en wit sanitair en zwarte accessoires, waarbij je kiest voor lichtere tegels. Er zijn dus allerlei mogelijkheden!

Maak een combinatie met andere kleuren

De kleur zwart kun je met vrijwel alle andere kleuren combineren. Wanneer je graag voor wat meer kleur gaat kun je bijvoorbeeld een combinatie maken met blauw, roze of groen. Als je graag een warme ruimte wil creëren is een combinatie met een aardetint zoals beige een goede optie. Daarnaast combineert zwart prachtig met materialen als betonlook, marmerlook en houtlook.

Ontwerp je badkamerHeb je al een beeld van hoe je zwarte badkamer eruit moet komen te zien? Je kunt via de meeste websites van badkamerwinkels heel gemakkelijk een badkamer in 3D ontwerpen. Je kunt in de ontwerp tools allerlei combinaties en indelingen proberen. Wanneer de badkamer die je voor ogen had bijvoorbeeld toch net wat donkerder is dan je dacht, kun je ook allerlei andere combinaties uit proberen!